10 ویژگی افراد دارای شخصیت کاریزماتیک

ویژگی افراد دارای شخصیت کاریزماتیک چیست

آیا تا به حال برایتان پیش آمده که فردی رفتار بسیار جذابی داشته باشد؟ به گونه‌ای که درلایه‌های عمیق احساسی شما تاثیر گذاشته و شما را محصور رفتار و نوع شخصیتش کرده باشد؟ این نوع افراد دارای شخصیت کاریزماتیک هستند. کاریزما توانایی تاثیرگذاری بر افراد دیگر است که هم ذاتی است وهم به صورت یک مهارت می‌توان آن را در خود شکوفا کرد. داشتن شخصیت کاریزماتیک می‌تواند باعث افزایش موفقیت‌های اجتماعی بیشتر نظیر ارتباطات بهتر و همچنین باعث افزایش میزان رضایت فردی در زندگی شود.

در مقاله «۱۰ ویژگی افراد دارای شخصیت کاریزماتیک» به بررسی ویژگی‌های افراد کاریزماتیک می‌پردازیم که با تقویت این ویژگی‌ها درخودتان، شما هم می‌توانید دارای کاریزما باشید و بر دیگران تاثیر بگذارید. با ما همراه باشید!

کاریزما چیست و شخصیت کاریزماتیک چگونه است؟

کلمه کاریزما ازکلمه یونانی کاریس به معنای جذابیت گرفته شده است و می‌توانیم بگوییم کاریزما مترادف جذابیت رفتاری است. شخصیت کاریزماتیک شخصیتی است که برای دیگران جذاب است و به عنوان الگو و فرد الهام بخش بر روی دیگران تاثیر می‌گذارد. افراد دارای کاریزما می‌توانند در بحث‌ها دیگران را راحت‌تر قانع کنند و بر دل و جان‌شان اثر بگذارند. واضح است که شخصیت‌های کاریزماتیک جزو موفق‌ترین افراد درجهان هستند. ما در ادامه 10 ویژگی افراد داری شخصیت کاریزماتیک را خواهیم گفت.

اعتماد به نفس بالا در شخصیت کاریزماتیک چگونه است

۱. اعتماد به نفس بالا در شخصیت کاریزماتیک

این افراد از درون به آنچه که هستند مطمئن هستند و از قدرت تاثیرگذاری‌شان بر دیگران آگاه هستند. در نتیجه در سخنرانی‌ها و جلسات مهم دست و پای خود را گم نمی‌کنند و با اعتماد به نفس در محفل عموم ظاهر می‌شوند و این اعتماد به نفس در ظاهر نگاه و طرز صحبت آنها کاملا مشخص است که همین موضوع باعث نوعی حس اطمینان خاطر در دیگران می‌شود.

اعتماد و اعتقاد داشتن به خود، دوست داشتن خود و ارزش قائل شدن برای خود و از همه مهم تر خود پذیری منجر به احساس ارزشمندی در فرد می شود.

مدل دو عاملی عزت نفس

۱-احساس ارزشمندی : آیا خودم را موجود ارزشمندی می دانم ؟
۲-احساس توانمندی : آیا احساس می کنم اگر چیزی برایم مهم باشد و برایش تلاش کنم، احتمال زیاد به آن دست پیدا می کنم ؟-دو مؤلفه احساس توانمندی : ۱-فرد بر اساس استانداردهای خودش احساس توانمندی می کند و نمی کند
۲-فرد باید توانمندی هایی که دارد را مهم بشمارد و یرای آن ها ارزش قائل باشد.

عزت نفس مبتنی بر ارزشمندی: می تواند خیلی شبیه به خود شیفتگی باشد. چون از خود فرد کاری بر نمی آید از دیگران به روش های مختلف طلب می کند و اگر آن را به دست نیاورد ناراحت می شود.
عزت نفس مبتنی بر توانمندی: میتواند خیلی شبیه به افسردگی باشد. فرد توانمندی دارد اما به دلیل نداشتن احساس ارزشمندی، ممکن است توانمندی خود را رها کند.

۲. برقراری تماس مستقیم چشمی در شخصیت کاریزماتیک

افراد دارای شخصیت کاریزماتیک می‌دانند برای تاثیرگذاری بیشتر باید به هنگام صحبت کردن با طرف مقابل یا گوش دادن به حرف‌های او حتما به طور مستقیم به چشم‌های فرد نگاه کنند تا تاثیر لازم را بتوانند بر او بگذارند. یک فرد دارای کاریزما هرگز در صحبت ارتباط چشمی را قطع نمی‌کند و کارهایی مثل چک کردن گوشی یا ساعت را انجام نمی‌دهد زیرا این کار به دیگران این پیام را می‌رساند که فرد روبرو دیگر نمی‌خواهد با من صحبت کند و یا به من گوش دهد واین موضوع از تاثیرگذاری فرد می‌کاهد.

۳. با اشتیاق گوش دادن در شخصیت کاریزماتیک

افراد دارای کاریزما معمولا شنونده‌های خوبی هستند. این افراد با صبر و حوصله اجازه می‌دهند که طرف مقابل آن چیزی را که می‌خواهد با خیال راحت تعریف کند ودر چهره‌شان اشتیاق لازم برای شنیدن را نشان می‌دهند و شادابی چهره‌شان را درطول صحبت حفظ می‌کنند تا نشان دهند که تمام توجه‌شان به فردی است که صحبت می‌کند. این کار باعث می‌شود که فرد گوینده از هم صحبتی‌اش لذت بیشتری برده و نا خودآگاه تحت تاثیر صبر و اشتیاق فرد شنونده قرار بگیرد.
برای اینکه بتوانید مهارت ارتباط موثر خود را به خوبی تقویت کنید مهم است که شنونده خوب و فعالی باشید به این معنا که وقتی اطرافیان در مورد مسئله‌ای با شما صحبت می‌کنند تمام حواس خود را به طرف مقابل داده تا به خوبی بتوانید همه حرف‌های او را متوجه شوید و در نتیجه بتوانید او را بهتر راهنمایی کنید. اگرفکر می‌کنید بخشی از صحبت طرف مقابل خود را متوجه نشده‌اید بهتر است با زبان خود آن قسمتی را که فهمیده‌اید تکرار کنید و سوال بپرسید تا فرد بتواند مشکل خود را برای شما بهتر توضیح دهد. همچنین سعی کنید شمرده صحبت کنید و از کلماتی در صحبت خود استفاده کنید که فرد طرف مقابل گیج و سردرگم نشود. هرگز سعی نکنید سواد خود را به رخ فرد دیگری بکشید زیرا این مسئله باعث می‌شود که طرف مقابل شما احساسات بد و منفی نسبت به خودش پیدا کند و در نتیجه نخواهید توانست با این فرد ارتباط موثر پیدا کنید. شنونده فعال بودن باعث می‌شود که دیگران فکر کنند شما به ایده‌ها و افکار آن‌ها اهمیت می‌دهید و برای اینکه شنونده فعال باشید بهتر است ارتباط چشمی خود را با طرف مقابل قطع نکنید تا آن فرد متوجه شود که شما تمام حواس خود را متوجه او کرده‌اید و واقعاً می‌خواهید به حرف او گوش کنید تا بتوانید به کمک کنید.

کتاب شین کوه

موفقیــت‌های اخیــر تنها نشــان‌دهنده شروعی درخشان برای کتاب «ش» کو؟!ه است. این اثر توانسته توجه مخاطبان و منتقدان جهانی را به خود جلب کند و در مسیر جهانی‌شدن پیشرفت قابل‌توجهی داشته باشد.

۴. به دیگران اعتماد به نفس می‌دهند و آنها را تحسین می‌کنند

افراد کاریزماتیک وقتی می‌بینند فردی کارش را درست انجام می‌دهد یا ویژگی مثبتی دارد او را تحسین کرده و با افزایش اعتماد به نفس طرف مقابل در او تاثیر می‌گذارند همچنین فرد دارای کاریزما وقتی می‌خواهد از کسی انتقاد کند اول به نحوه گفتار خود وسپس به آن چیزی که می‌خواهد بگوید فکر می‌کند و در نهایت، انتقاد خود را بر زبان می‌آورد که این موجب می‌شود فرد مورد انتقاد، راحت‌تر بپذیرد و سوء تفاهمی به وجود نیاید.

۵. لبخندشان کاملا واقعی و از اعماق وجود است

شخصیت‌های کاریزماتیک از ته دل و با تمام وجود لبخند می‌زنند. لبخندی که به آن لبخند دوشن گفته می‌شود به این معنا که این لبخند یک فرآیند شادی آور درونی است که نمود بیرونی آن را به صورت یک لبخند زیبا و تمام عیار می‌بینیم و چون واقعی و بدون هیچ گونه تظاهری است کاملا به دل دیگران می‌نشیند و بر آن‌ها اثر می‌گذارد.

۶. شمرده و واضح صحبت می‌کنند

افراد کاریزماتیک قبل از حرف زدن به چیزهایی که می‌خواهند بگویند فکر می‌کنند و به افکار خود انسجام کافی می‌بخشند تا موقع حرف زدن دچار مکث‌های نا به جا و کلماتی از قبیل ام میدونی و غیره نشوند و چون از قبل روی حرف‌هایشان فکر کرده‌اند کاملا شمرده و واضح صحبت می‌کنند که این موضوع تاثیر بیشتری بر شنونده می‌گذارد. همچنین افراد دارای کاریزما قبل صحبت سوالاتی از قبیل آیا گفتن این جمله ضرورتی دارد و یا گفتن فلان مسئله اصلا درست هست یا نه از خود می‌پرسند تا مطمئن شوند بهترین و سنجیده‌ترین جملات را به زبان می‌آورند.

۷. نام‌های دیگران را به خوبی به یاد می‌آورند

وقتی با فردی صحبت می‌کنید و او را به نام خودش صدا می‌زنید به او حس خیلی خوبی از جنس ارزشمند بودن القا می‌کنید. یکی از ویژگی‌های افراد کاریزماتیک این است که آنها نام دیگران را به خوبی به خاطر می‌سپارند و حتی در ملاقات دوم هم می‌توانند هنگام صحبت با فرد با نامش او را مخاطب قرار دهند که این مسئله تاثیرگذاری شخصیت کاریزماتیک را افزایش می‌دهد.

۸. نا امید نمی‌شوند

مسلما هیچ چیز جذاب‌تر از این نیست که فردی دارای عزمی راسخ و اراده‌ای پولادین باشد. افراد کاریزماتیک در صورت شکست ناامید نمی‌شوند و به تلاش خود ادامه می‌دهند و آنقدر پیش می‌روند تا به هدف خود برسند. وقتی این اتفاق می افتد افرادی که این تلاش و امید و اراده را می‌‍بینند، انگیزه زیادی پیدا می‌کنند که آن‌ها هم تلاش کنند و شکست‌های کوچک را نپذیرند پس یعنی شخصیت‌های کاریزماتیک با عملشان می‌توانند تاثیرگذاری فوق العاده‌ای داشته باشند و تبدیل به افراد جذاب برای دیگران باشند.

برای جلوگیری از نا امیدی باید سعی کنیم احساسات منفی را شخصی سازی نکنیم :

طبیعی است که همه ما بعد از ناامید شدن ناراحت می شویم ولی این موضوع نباید منجر به بی ارزش دانستن خود شود و ما را درگیر خودگویی های منفی و سرزنش خود کند. باید به خودمان یادآوری کنیم که نسبت به خودمان دلسوزی داشته باشیم. همه چیز همیشه به طور ایده آل پیش نمی رود. این بدان معنا نیست که ما فردی بی لیاقت و افتضاح هستیم، این فقط به آن معنی است که چیزی در مورد روند اجرای آن کار دقیقاً همانطور که برای ما انتظار می رفت ،پیش نرفته و به جز ما احتمالا عوامل دیگری هم در این اتفاق دخیل بوده اند.

۹. زبان بدن را به خوبی می‌شناسند

افراد دارای کاریزما به خوبی می‌دانند که زبان بدن از کلام گویاتر است و اگر بخواهند روی طرف مقابل تاثیر خوبی بگذارند و شخصیت قوی داشته باشند باید از زبان بدنشان به درستی استفاده کنند. به عنوان مثال شخصیت‌های کاریزماتیک در هنگام صحبت دست به سینه نمی‌نشینند چون این حالت نشان دهنده گارد دفاعی و بی میلی به صحبت است و یک فرد دارای کاریزما می‌خواهد خود را مشتاق صحبت نشان دهد. پس از زبان بدن خود به گونه‌ای استفاده می‌کند که دیگران از روابط با او احساس خوبی داشته باشند و تحت تاثیر قرار بگیرند.

یادگیری در شخصیت های کاریزماتیک

۱۰. هر روز یک مطلب جدید یاد می‌گیرند

افرادی که دارای شخصیت کاریزماتیک هستند هر روز در حال یادگیری یک چیز جدید هستند و دانش خود را در زمینه‌های مختلف از جمله اقتصاد، سیاست، روانشناسی، جامعه شناسی وغیره افزایش می‌دهند. وقتی دانش آنها بالاتر می‌رود دایره لغاتشان هم افزایش می‌یابد و باعث می‌شود که هنگام صحبت توانایی سخنوری بیشتری داشته باشند و هم روان‌تر صحبت کنند و هم راجع به هر مسئله‌ای توانایی اظهار نظر داشته باشند که این موضوع باعث می‌شود گفتگو با آنها بسیار جذاب باشد.

شخصیت‌های کاریزماتیک ایران:

1. شهاب حسینی :
بی‌شک این بازیگر پر افتخار یکی از شخصیت‌های کاریزماتیک ایران است. این سوپراستار که متولد سال 1352 می‌باشد بخاطر داشتن شخصیتی انعطاف پذیر و آگاه بودن به ویژگی‌های کاریزما دارای جذابیت رفتاری خاص است. به عنوان مثال لبخند دوشن را به راحتی می‌توان بر چهره او دید.
2. مهران مدیری :
یک هنرمند واقعی که در زمینه‌های مختلفی فعالیت دارد و در همه آنها به موفقیت رسیده است. اما برنامه دورهمی او را به چشم یکی از کاریزماتیک‌ترین شخصیت‌های کشور نشان داه است. مهران مدیری فردی است که با جذابیت کلامی و رفتاری، کاریزمای زیادی دارد و با اعتماد به نفس کافی از این موضوع آگاه است. همچنین انعطاف رفتاری‌اش باعث می‌شود حس خوبی به دیگران بدهد.

3. پرویز پرستویی :
این شخصیت کاریزماتیک یکی از بهترین بازیگران ایران است و با ایفای نقش عالی خود در فیلم‌های متعددی چشم‌ها را به کاریزمای خود خیره کرده است. او به خاطر روحیه احساسی و موقری که دارد و چون به مشکلات مردم کشورش به عنوان یک هنرمند رسیدگی می‌کند وبه قولی دغدغه هموطنانش را دارد، دارای کاریزما و جذابیت زیادی است.
4. جمشید هاشم پور:
این فرد با کاریزمای بالایی که دارد در عرصه سینما و تلویزیون خوش درخشیده است. او که به جمشید آریا نیز معروف است به خاطر داشتن اعتماد به نفس بالا درفعالیت‌های هنری و استفاده خیلی خوب از زبان بدن کاملا شخصیتی کاریزماتیک به شمار می‌رود.
5. علی نصیریان :
این شخص بزرگ از جمله افرادی است که بخاطر اراده قوی در کار و حرفه و بیان شیوایی که دارد یک شخصیت کاریزماتیک محسوب می‌شود. علاوه بر این علی نصریان با ایفای نقش در مجموعه‌هایی چون سربداران و توانایی شمرده صحبت کردن خود که برای آن نوع دیالوگ‌ها مهم است، هم نقش خود را به خوبی ایفا کرده و هم کاریزمای خود را به رخ کشیده است.

اینستاگرام علی میرصادقی

افراد کاریزماتیک تاریخ:

1. ژولیوس سزار :
این شخصیت کاریزماتیک یک امپراطور رومی بود که دستاوردهایش باعث شد نام او به یک عنوان برای پادشاهان بعدی تبدیل شود. سزار بسیار اهل مطالعه بود وبه همین دلیل در سخنوری قهار بود و سربازانش شیفته کلامش بودند. اعتماد به نفس بالایش نیز باعث کاریزمای او شده بود بطوری که تاثیر زیادی بر مردمش می‌گذاشت. همچنین گفته می‌شود با عموم مردم رفتار خوبی داشته که این خود باعث جذابیت رفتاری او می‌شده است.
2. ژاندارک :
او یک شخصیت و رهبر کاریزماتیک تاریخ فرانسه است. ژاندارک فردی راسخ و مصمم بود که جانش را در راه عقیده‌اش فدا کرد. در آن دوران خفقان اجتماعی و سیاسی، شجاع و قوی در برابر شاه و کلیسای انگلستان ایستاد و این اعتماد به نفس و اراده از او یک شخصیت کاملا کاریزماتیک ساخت.
3. هانیبال :
او یک سیاست مدار و ژنرال کارتاژی بود که با کاریزمای بالای خود توانست ارتش خود را ترغیب کند تا با گذشتن از کوه‌های آلپ از اسپانیا به رم بروند. کاری که بعد از دو هزار سال هنوز جزو بزرگ‌ترین دستاوردهای تاریخ محسوب می‌شود. هانیبال دارای یک نبوغ ذاتی در سیاست و استراتژی جنگ بود و توانایی سخنوری بسیار بالایی نیز داشت که این باعث می‌شد به راحتی بتواند به افرادش انگیزه بدهد و افرادش در عین اطاعت از دستوراتش او را واقعا دوست داشتند که این موضوع هانیبال را یه عنوان یک شخصیت کاریزماتیک تاریخ شاخص می‌کند.

4. ناپلئون بناپارت :
ناپلئون، امپراطور فرانسه فردی باهوش و شجاع بود و به خاطر ویژگی‌های اخلاقی‌اش، هم محبوب دل مردم بود وهم سربازانش کاملا تحت فرمانش بودند. علت کاریزماتیک بودن ناپلئون این بود که در مورد رفتار انسان اطلاعات زیادی داشت. سربازانش را تشویق و تحسین می‌کرد و به آنها اعتماد به نفس می‌داد. همچنین در کنار سربازانش ظاهر می‌شد و هرکاری از دستش بر می‌آمد برای آنها انجام می‌داد و با ایجاد حس خوب باعث افزایش کاریزمای خود می‌شد.

رهبران کاریزماتیک جهان:

1. مارتین لوترکینگ :
او یکی از چهره‌های شاخص کاریزماتیک جهان است که از پیش‌گامان نهضت حقوق مدنی درآمریکا به شمار می‌رود. او با سخنرانی‌های فوق العاده خود توانست توده مردم را با خود همراه کند و در نهایت توانست قانون حقوق شهروندی را تصویب سازد که براساس آن هرگونه تبعیض نژادی، دینی و جنسیتی جرم شناخته می‌شود. او به هنگام سخنرانی‌هایش بسیار پر شور بود و انگیزه افراد را برمی‌انگیخت و چون فردی تحصیل کرده و با سواد بود، در انتخاب کلمات عالی عمل می‌کرد و مردم را بسیار تحت تاثیر قرار می‌داد.

2. نلسون ماندلا :
ماندلا به عنوان اولین رئیس جمهور آفریقا و رهبر سازمان فعال حقوق شهروندی آفریقا شناخته می‌شود. او در یک خانواده سلطنتی به دنیا آمده بود اما حتی این مسئله نیز نتوانست او را از مسائل تبعیض نژادی حاکم بر جامعه آن زمان نجات دهد. ماندلا درگیر اعتراضات گوناگون علیه تبعیض نژادی شد و به اتهام‌هایی از قبیل اقدام علیه امنیت ملی دستگیر شد اما در طول محاکمه‌اش با سخنان عالی و تاثیرگذارش توانست چهره خود را به جهانیان نشان دهد و تبدیل یه یک رهبر کاریزماتیک شود. او 27 سال از عمرش را در زندان سپری کرد اما عزمی راسخ داشت و این موضوع از او یک شخصیت کاریزماتیک ساخته بود. سرانجام پس از آزادی از زندان و در سال 1994 او به عنوان اولین رئیس جمهور آفریقا انتخاب شد.

3. فیدل کاسترو:
این شخصیت کاریزماتیک رهبر سابق کشور کوبا بود که با کودتایی نظامی توانست دیکتاتور کوبا را سرنگون کند. او فردی سخنور بود که توانایی بالایی در جذب مردم داشت و با وعده‌هایی از قبیل بازگرداندن حکومت مشروطه توانست مردم را با خود همراه کند. کاسترو با قدرت زیاد از تهاجم فرهنگی ایالات متحده آمریکا جلوگیری کرد، نژادپرستی را کم رنگ کرد و آموزش رایگان را برای مردمش به ارمغان آورد. کاسترو به خاطر احساس غروری که به مردمش القا می‌کرد هنوز هم تاثیرات کاریزمای او در این کشور قابل مشاهده است.
4. وینستون چرچیل:
چرچیل صدراعظم دولت بریتانیا بود. او مردی باهوش، مصمم و پر از اشتیاق بود. در زمان جنگ جهانی دوم به مقام نخست وزیری رسید و در زمان جنگ، سخنرانی‌های انگیزشی زیادی برای مردم کشورش کرد. او در میان مردم کشورش بسیار کاریزماتیک و محبوب به شمار میرفت.

نتیجه گیری:

به طورکلی جذابیت و کاریزما داشتن یک مهارت مهم هم در زندگی فردی و هم در زندگی اجتماعی محسوب می‌شود و می‌توان با تمرین مستمر در آن به خودشکوفایی رسید. پس ناامید نشوید زیرا پشتکار از استاد و استعداد بسیار مهم‌تر است. با مطالعه ویژگی‌های افراد کاریزماتیک ایران و جهان و تقویت ویژگی‌های آن‌ها شما هم می‌توانید تبدیل به یک شخصیت کاریزماتیک شوید و از کاریزما و جذابیت در زندگی‌تان لذت ببرید.
ظاهراً، حفظ تعهد به معنای عدم لغزش است، اما در واقعیت این امکان پذیر نیست و همه ما دچار لغزش و اشتباه و شکست می شویم زمانی می توانید متعهد باشید که بعد از هربار شکست و لغزش دوباره بلند شوید، دوباره تلاش کنید و در تلاش‌های خود استمرار داشته باشید.

تبلیغ همایش روانشناسی اکت
 کارگاه روانشناسی اکت و عزت نفس

عزت نفس ناسالم شما باعث شده خیلی از کارهای درست زندگیتان را انجام ندهید. ما در همایش اکت و عزت نفس به شما کمک می‌کنیم با افزایش توان انعطاف پذیری روانی خود راهکار اصلاح رفتار های غلط خودتان را پیدا کنید. شما می‌توانید هم اکنون از طریق لینک زیر در کارگاه روانشناسی اکت و عزت نفس ثبت نام کنید. این کارگاه در تاریخ 20 و 21 اردیبهشت در هتل قلب تهران برگزار می‌شود.

نظرات کاربران
رهگذر

برعکس نمونه‌هایی که آوردید معتقدم این افراد شخصیت کاریزماتیک ندارند، با احترام البته ایرانی‌ها

33 21

Fatemeh

مطالب خیلی مفیدو عالی بود ممنون

9 2

Ehsan faraji

سپاس از مطالب ارزشمند شما

8 1

معصومه

خیلى استفاده کردم، ممنون از نویسنده توانمند

11 1

مینا

به نظرم مهم‌ترینش اعتماد به نفس بالاست. چقد مقاله‌تون خوب بود مرررررسی

7 5

Pouya Alinezhad

نویسنده بسیار قلم تاثیر گذاری دارد

11 3

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

وبینار عشق
وبینار عشق
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.